2009-10-31

Fehér Orosz party


Az I kísérleti FÉNY party sikere után körvonalazódott, hogy lesz még valami másik hasonló. Igazából nem tudom, honnan kotortam elő de egy nagy kedvencem a Nagy Lebowskiból kedvelt Tökink favorizálta a Fehér orosz nevű koktélt, mivel még sosem próbáltuk, gondoltam itt az ideje.
Netről pillanat alatt le lehet rántani a receptet, de nem egy bonyolult ital:
1 rész vodka (mi royalt és kalinkát használtunk)
1 rész kávélikőr (Kahlua, mexikók kávélikőr, a cimkéjén arab utcarészlet, a szó is arabul kávét takar, bár rejtély, hogy hogyan kötött ki mégis mexikóban.)
1/4 rész tejszín (bolti zacskós tejszín, nem felverve habbá! Tejjel is lehet - lehetőleg magas zsírtartalmúval, bár attól hígabb lesz, szóval tejszín az igazi.)

A kész koktél (mint a legtöbbnél) jég alapon nyugszik, kanállal, szívószállal szervírozva elkeverendő, íze leginkább a Baileysre emlékeztet, bár kicsit vadabb, erősebb, durvább, már csak az alkoholtartalma miatt is. Ha kicsit agresszívebbre vesszük, akkor az arányokat nyomjuk el a vodka felé, ha egy szelídebb változatot készítünk, akkor mindenképp több kávélikőrt és több tejszínt adjunk hozzá. Mindenféle változatban kipróbáltuk, igazából nekem egyik jobb volt mint a másik, az eredeti a tuti! :) Érdekes módon hatása nem jött elő több adag elfogyasztása után sem, bár lehet, hogy segítségünkre volt az előtte elfogyasztott zsírosdeszkák és egyéb nassok, tehát szép komótosan fogyasztva több adagot is elszopogathatunk, nem fogunk tőle fejre állni.

Megerősödött bennem, hogy Töki pontosan tudja, hogy mitől döglik a légy, nekem nagyon bejött a FehérOrosz! :)

Nincsenek megjegyzések: